Här kan du hitta svar på några vanliga frågor.

Allmänt

Doxus handhar kund och personaluppgifter, vilket är tillåtet i enlighet med den nya Dataskydsförordningen GDPR likväl som i den äldre Personuppgiftslagen PUL. Så som kund är du personuppgiftsansvarig och vi agerar Personuppgiftsbiträde.

Det går att ta fram översättningar till olika språk, mot en viss avgift. Doxus är däremot anpassat efter svenska näringslivsregler och rutiner så en flytt till ett annat lands regelverk har en mängd andra problem.

Är Doxus anpassat efter svenska förhållanden, svenska regler, språk och så vidare?

Ja, Doxus är ett svensk program som är utvecklat för svenska företag i Sverige.

Anpassning

Supporten inkluderar en normal uppstart och anpassning av små skillnader mellan olika företag. Det inkluderar framtagande av rapporter som passar företaget - fler rapporter kan skapas genom supporten senare. De flesta saker går att lösa med tillval eller inställningar. Önskemål för framtida versioner motages gärna men vill ni att vi utvecklar specialprogram så har vi en tariff för utvecklingsarbete.

I uppstarten ingår hjälp med att ta fram standardrapporter för företaget - med era redovisningsdatum och så vidare.

Användning

Praktiska frågor kring användande

Rapporter som ligger i demon är bara exempel. Vi har en mängd olika rapporter och kan skapa nya. Det är så många detaljer som styr, bokföringsdatum i månaden och så vidare - att detta måste anpassas. Vi kan även ta bort sådana ni aldrig använder. Detta är en del av uppstarten och kostar inte extra.

Alla rapporter och noteringar och data om medarbetaren finns kvar i systemet. Däremot kan inte medarbetaren logga in eller ändra något mer. Om ett nytt konto skulle skapas till samma användare kommer denne inte att ha tillgång till sina tidigare jobb eller rapporter.

Hur snabbt går det att använda Doxus via mobilnätet?

Det går relativt snabbt om man jämför med många andra webbappar. Däremot så går det naturligtvis långsammare än om du har tillgång till wifi till exempel. På 3G så går det bra och om du har 4G så slipper du väntetiden just när du skickar iväg din förfrågan - då märker du knappt skillnaden mot Wifi.

Måste man installera någont särskildt program eller någon app för att Doxus ska fungera?

Nej, Doxus använder sig av normala webbläsare vilket gör att man kan komma åt det via olika datorer och mobila enheter bara man kommer ihåg lösenordet.

Alla enheter som har en webbläsare, med andra ord alla datorer, surfplattor och smarta telefoner. HTML5 och javascript behövs - men det klarar i princip alla webbläsare.

Beställning

Antingen genom att ringa oss eller höra av sig via e-post. Man kan även använda sig av beställningsformuläret.

Om ni finns tillgängliga, har alla uppgifter och inte har några speciella önskemål så kan det gå på ett par timmar. Normalt brukar de flesta vilja ha någon vecka för att kunna prata med personal och liknande.

Funktioner

Frågor kring olika funktioner.

Ja, vår Närvaro-tjänst kan ställas in för personalliggare byggbranchen, frisör, restaurang eller andra behov.

Det är inga problem. Doxus är uppbyggt som ett flexibelt system där funktioner kan läggas till och tas bort. Systemet är utvecklat av oss på Logia och vi kan göra specialfunktioner utifrån era behov.

Integrering

Nej, ID06 är fysiska kort med krav på viss utrustning. Vi har valt ett system som är flexibelt och utnyttjar modern mobil teknik. Vår bättre lösning uppfyller också skatteverkets alla krav vilket inte ID06 gör.

Vi exporterar som CSV - det formatet fungerar i alla kalkylbladsprogram.

Vi har stöd för export till flera ekonomisystem, så som Fortnox. Kontakta oss huruvida vi har export till just ert system. För vanliga ekonomisystem tar vi vanligen fram en kostnadsfri lösning bara tillverkaren av ekonomisystemet tillåter oss att göra det. För egenutvecklade system så tar vi en viss avgift för utvecklandet. Sköts kundreskontra i Doxus så kan ekonomisk data skickas till alla bokföringsprogram.

Komma igång

Vi gör i ordning er installation enligt era önskemål och har kontakt med er och svarar på alla frågor ni har för att hjälpa er igång. Vi kan hålla utbildningar på plats hos er men det ingår alltså inte - vi verkar i hela landet och har väldigt låga priser och utan bindningstid.

Ni behöver en unixbaserad apache server med PHP 5.3+ och MySql. Vi kan hjälpa till med detaljer kring instalationen - men om ni önskar detta alternativ så vet ni antagligen varför ni gör det. Alltså bör ni kontakta oss för detaljer.

Kontakta oss via formulär eller telefon så börjar vi göra i ordning er doxusserver.

Pris och betalning

Kring betalning och priser

Ni får hjälp att få igång systemet så att det fungerar för ert företag samt hjälp om ni undrar hur olika funktioner fungerar. Ni kan också rapportera in om något inte fungerar bra.

Avtalsperioden är samma som betalningsperioden - man betalar i förskott. För det mesta ett år, men man kan välja 6 eller 3 månader också. På grund av fakturering behöver man alltså säga upp sitt abonnemang minst en månad innan nästa period börjar.

Ni faktureras i förskott med faktura med 30 dagar som betalningsvilkor. Kreditkontroll kan förekomma. Ni väljer själva om ni betalar per år, halvår eller kvartal. Längre perioder ger lägre pris.

Nej, priset styrs av antalet aktiva medarbetarkonton och vilka tjänstepaket man använder.

Nej - ni betalar för aktiva konton - inte antalet anställda. Aktiva konton knyts mot adressboken - men bara för att det finns en medarbetare i adressboken så behöver de inte kunna logga in. Det är kanske lite onödigt däremot.

Nej, kundkonton betalas via tjänsteavgiften. De konton som styr månadskostnaden är endast aktiva medarbetare. Antalet kundkonton har ingen begränsning - även om ni antagligen vill ha koll på vilka som kan komma åt uppgifterna.

Teknik

Tekniska frågor.

Ja. För de som ligger under vår standarddomän så bjuder vi på SSL-certifikat, de som har egen domän får stå för cerifikatskostnaden själva(man kan då ofta ha ett kombinerat cerifikat med sin webbplats).

Det skulle vara väldigt dyrt då vi skulle ha behövt göra olika system och programmet skulle vara beroende av operativsystemversion och telefonmodell. Den skulle inte fungera på datorer. Vi vill dessutom kunna specialutforma programmet efter kundens behov - något som inte går då. Många vanliga "Appar" - som till exempel SVT-play - är också webbappar.

Vi lagrar vår data på våra servrar i datacenter placerade i Sverige. Vi routar ingen datatrafik över den svenska gränsen och därigenom hindrar vi avlyssningen. Om ni använder systemet från utlandet så kan dock den trafiken avlyssnas.

Ja, det går att installera Doxus på intranet-servrar. Då ska ni titta på licensieringsalternativet. Vänligen kontakta oss för detaljer.

Nej, Doxus hanteras av en webbserver på Internet. Det ända som du behöver är en apparat med en webbläsare. Vilken dator, mobil eller operativsystem du har spelar ingen roll. Denna typ av lösning kallas Webbapp - du kan lägga den som ikon på din telefon eller platta, men det är inget program som kan strula.

Tabula Rasa är ett CMS/Framework - det vill säga en programeringsplattform för webblösningar. Tabula Rasa är optimerat för HTML 5, jQuery och responsiva lösningar och är därför optimalt för att utveckla Webbtjänster som Doxus. Tabula Rasa är utvecklat av Logia.

Varje abonemang innebär att det startas en unik Doxuserver på ett speciellt webbkonto som ingår i priset. Detta betyder att vi kan göra unika anpassningar och förändringar - inga centrala uppdateringar eller förändringar utan att ni kan välja att köra vidare som det är.

Behöver du kontakta support?

0533-809020